Renault Alpine

Renault are de gând să profite de toată publicitatea şi experienţa din Formula 1 pentru a relansa în 2010 marca Alpine ca vârful de gamă sportiv al grupului.

Renault Alpine Renault Alpine
Noul model Alpine va debuta în 2010 şi va viza modele precum Mazda MX-5 dar şi unele mai scumpe precum Nissan 350Z. Din poza celor de la Autoexpress se pot lesne observa influenţe de design de la modelul A110 de acum multe decenii, francezii dorind să ia foarte în serios relansarea mărcii, asta incluzând şi integrarea moştenirii vizuale a mărcii în noul model.

Ultimele zvonuri anunţa că Renault are de gând să folosească numele de Alpine ca un logo pentru toate modelele sport, aşa cum folosesc cei de la Volkswagen sigla GTI. Designerii se pregătesc pentru a retuşa ultimele detalii, în timp ce inginerii deja au testat pe Nurburgring şasiul viitorului model, mascat sub o caroserie de Renault Megane 2 RS fără facelift. Deşi iniţial s-a crezut că modelul este un prototip pentru Megane 3, cei de la Autoexpress sunt de părere că şasiul testat se va regăsi pe viitorul Alpine, care are de asemenea mari şanse de a primi un motor turbo montat central pentru o mai bună distribuţie a maselor.

Existenţa unui coupe cu două locuri a fost confirmată şi de un oficial de rang înalt de la Renault care a declarat: "Vom intoduce o maşină sport mică şi ne vom folosit de imagine din curse pentru a o vinde. Formula 1 are un înalt nivel de siguranţă şi fiabilitate. Vrem să producem un model cu aceleaşi caracteristici cu ale modelului de curse."

Renault Alpine va fi o combinaţie de Spider, Clio V6 şi ergonomie tipică Renault pentru a fi un automobil sport uşor utlizabil în viaţa de zi cu zi.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.