Renault introduce un nou motor dCi

Renault scapă de longevivul propulsor 1.9 dCi înlocuindu-l cu unul de concepţie nouă, cu aceleaşi prestaţii, dar şi mai puţin poluant.

Renault introduce un nou motor dCi Renault introduce un nou motor dCi

Renault va înlocui propulsorul F9Q ,1.9 dCi care se află în producţie încă din 1997 cu un propulsor mai eficient, dar cu aceeaşi parametri de performanţă. Astfel din 2011 clienţii care vor un dCi care să dezvolte în jur de 130 CP, vor primi motorul R9M cu un bloc de 1.6 litri. Acest motor se anunţă mai eficient şi datorită cilindreei mai mici, dar şi datorită faptului că va veni cuplat şi cu un sistem start-stop.

Renault spune că acest motor va avea emisii cu 20% mai mici, adică va reduce cu aproximativ 30 g per kilometru emisiile automobilelor animate în prezent de cel 1.9 . Noul propulsor va fi oferit pe gama Megane, Laguna sau Scenic, dar se spune că va ajunge şi pe modele Nissan sau Samsung. Ne întrebăm astfel ce se va întâmpla cu vechiul dCi 1.9, oare va fi donat Dacia?

Planurile Renault mai includ şi introducerea din 2012 a noi motoare pe benzină cu capacitatea de 0.9 litri sau 1.2 litri. Renualt ne arată astfel că merge destul de agresiv pe downsizing, cel mai probabil aceste motorizări urmând să fie turbo pentru a face faţă automobilelor compacte.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.