Renault prezintă un nou motor diesel: 1.6 dCi biturbo, 160 CP!

Producătorul francez Renault a lansat un nou motor care va intra sub capotele modelelor de serie începând din 2014. Este vorba despre un nou propulsor diesel de 1,6 litri care a primit tehnologia biturbo.

Renault prezintă un nou motor diesel: 1.6 dCi biturbo, 160 CP! Renault prezintă un nou motor diesel: 1.6 dCi biturbo, 160 CP!

Renault Energy dCi 160 este numele celui mai nou propulsor diesel dezvoltat de francezii de la Renault. Unitatea are o capacitate cilindrică de 1,6 litri (1.598 cmc) şi produce, cu ajutorul celor două turbocompresoare, o putere maximă de 160 CP şi un cuplu maxim de 380 Nm.

Potrivit oficialilor companiei din Hexagon, aceste valori sunt demne de un motor de 2,0 litri, în vreme ce emisiile de dioxid de carbon sunt mai mici cu 25%.

Mmm, ce curbe...

Primul turbocompresor intră în acţiune la turaţii joase, astfel că 90% din totalul cuplului e disponibil încă de la 1.500 rpm, iar cel de-al doilea turbocompresor începe să funcţioneze la turaţii mai mari, asigurând doza maximă de putere şi cuplu.

Conform comunicatului oficial, noul motor diesel dCi Energy 160 de 1,6 litri respectă norma de poluare Euro 6b şi va fi disponibil pe viitoarele modele de dimensiuni medii şi mari ale producătorului francez, pe lângă modelele compacte.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.