Renault – Rezultate financiare

Renault – Rezultate financiare

Autor: Victor Gavril acum 11 ani Știri

UPDATE:  Constructorul japonez de automobile, Nissan, deţinut de Renault, îşi anunţă contribuţia financiară la creşterile înregistrate de grupul auto în primul semestru. Vânzările mărcii japoneze au crescut cu 9,7% faţă de perioada similară a anului trecut, fiind vândute peste 2 milioane de vehicule. Acest fapt se datorează în special creşterii sale de pe piaţa niponă. În schimb, pe piaţa americană au scăzut cu 2,4%. 

..…………….………………………………………..

Grupul Renault şi-a anunţat cifrele pe primul semestru al acestui an. Renault a comercializat 1.325.500 de maşini, cu 4,3 % mai mult faţă de aceeaşi perioada a anului trecut. Vânzările grupului Renault au mers bine în Franţa si Regiunea Americii însă au înregistrat pierderi în restul Europei pe fondul scăderii generale a pieţelor.  Grupul francez a atacat pieţele auto cu noi modele precum: Clio Estate, Grand Modus, Noul Kangoo VP şi VU, Logan Pick-Up.

Cifra de afaceri a grupului, înregistrata în primul semestru, este de 20942 milioane de euro, cu 2,3 % mai mult faţă de anul trecut.  Marja operaţională a fost de 865 milioane de euro, în aceeaşi perioada a anului trecut aceasta ridicându-se la circa 700 milioane euro. 

Contribuţia Nissan la creşterile grupului din primul semestru va fi prezentată după ce vor fi făcute publice bilanţurile Nissan, lucru programat pentru data de 1 august.

 Comentarii
Inchide