Rezultate EuroNCAP

Într-o periodă în care standardele de securitate au crescut foarte mult, maşinile cu mai puţin de 5 stele devin minoritare. Iar când ele apar sunt privite cu dezamăgire.

Rezultate EuroNCAP Rezultate EuroNCAP
Hyundai i30 este principala dezamăgire a ultimei sesiuni de teste desfăşurată de EuroNCAP, modelul coreean nereuşind să repete performanţa sorei sale, Kia cee'd. Principala problema apare la nivelul bordului acolo unde acesta poate să rânească semnificativ picioarele şoferului. În ciuda faptului că noul model a punctat foarte bine la restul categoriilor (3 stele la protecţia copiilor şi două pentru pietoni), i30 a fost notat cu doar 4 stele la protecţia pasagerilor.

Volkswagen Caddy a primit acelaşi număr de stele precum modelul compact i30, însă punctele obţinute sunt mai mici, situându-se la partea inferioara a criteriilor de acordare de 4 stele. Ultimele două maşini testate sunt Ford Mondeo şi Volkswagen Tiguan, ambele obţinând cele 5 stele pentru protecţia pasagerilor, cu un plus de un punct pentru modelul de clasă medie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.