Rezultate remarcabile pentru Daimler, în 2011

Autor: Gabriel Grosoiu 18 feb. 2012 Știri auto
Rezultate remarcabile pentru Daimler, în 2011

Daimler AG a comunicat cifrele de câştiguri preliminare şi neauditate pentru grup şi divizii din anul 2011. Compania germană se poate mândri cu valori EBIT ce reprezintă noi recorduri. Group EBIT a crescut cu 20% până la 8.755 de milioane de euro , iar profitul net a atins valoarea record de 6.029 de milioane de euro. Astfel, câştigurile per acţiune au ajuns la 5,32 euro.

Datorită succesului Daimler din 2011, compania a dispus recompensarea angajaţilor cu un bonus de performanţă: în Germania, fiecare angajat eligibil al Daimler AG va primi suma de 4.100 de euro la finalul lunii aprilie 2012. În 2011, Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks şi Mercedes-Benz Vans şi-au crescut semnificativ vânzările de unităţi în majoritatea regiunilor, comparativ cu anul precedent.

Mercedes-Benz Cars
, care cuprinde mărcile Mercedes-Benz, Maybach şi smart, a stabilit un nou record în 2011 cu vânzări de 1.381.400 de autovehicule. Veniturile diviziei au crescut cu 7%, până la valoarea record de 57,4 miliarde de euro. Divizia a atins un profit EBIT de 5.192 de milioane de euro, o îmbunătăţire semnificativă, comparativ cu rezultatele anului precedent. Rentabilitatea a fost de 9%.

Mercedes-Benz Vans şi-a crescut vânzările de unităţi cu 18% până la 264.200 de autovehicule comerciale uşoare din gama Sprinter, Vario, Vito şi Viano. Veniturile de 9,2 miliarde de euro au fost semnificativ mai mari decât cele din anul precedent. Divizia a avut parte de o creştere sesizabilă a câştigurilor. EBIT a crescut până la 835 de milioane de euro şi rentabilitatea a crescut de la 5,8% în 2010 la 9,1% în 2011.

Daimler Trucks şi-a crescut vânzările la nivel global cu 20% până la 425.800 de autovehicule, iar veniturile au crescut, de asemenea, cu 20% până la 28,8 miliarde de euro. Profitul EBIT al diviziei de 1.876 de milioane de euro a fost cu mult mai mare decât cel din anul precedent. Rentabilitatea a crescut la 6,5%. Evoluţia câştigurilor se bazează, în principal, pe creşterea puternică a vânzărilor de unităţi cu contribuţii din toate regiunile majore

Daimler Buses şi-a apreciat încă o dată vânzările de autobuze şi şasie de autobuze, în ciuda condiţiilor dificile pentru autobuze complete, până la un total de 39.700 de unităţi. Veniturile de 4,4 miliarde de euro au fost uşor mai scăzute fată de anul precedent. Cu un profit EBIT de 162 de milioane de euro, divizia nu a atins nivelul anului precendent. Rentabilitatea a fost de 3,7%.

Daimler Finanacial Services a avut o dezvoltare foarte bună în toate regiunile. Volumul global de contractare a crescut cu 13% până la nivelul record de 71,7 miliarde de euro. Ajustat la efectele schimbului valutar, volumul de contractări a crescut cu 12%. Volumul de new business a crescut cu 15% până la 33,5 miliarde de euro datorită volumelor mai mari de vânzări de unităţi ale diviziilor auto.

Conform estimărilor actuale, pieţele globale pentru autovehicule vor continua să crească anul acesta, cu excepţia pieţelor din Europa de Vest, care sunt din ce în ce mai afectate de criză. datoriilor. De asemenea, se prevede creşterea numărului de înmatriculări de noi automobile la nivel global cu aproximativ 4%, unde creşterile vor fi determinate, în special, de pieţele asiatice în curs de dezvoltare, de piaţa Statelor Unite şi de cea a Japoniei, ce se vor consolida.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide