România produce tramvaie. Cât costă şi cât consumă tramvaiul Autentic - VIDEO

Astra Vagoane Călători a lansat un nou ...

Astra Vagoane Călători a lansat un nou tramvai. Acesta se numeşte Autentic şi a fost testat zilele acestea pe liniile din Timişoara. Autentic este conceput şi fabricat de Astra Vagoane Călători iar componentele provin în mare parte de la firme din România, scrie Digi24 citând Economica.net.

Noul tramvai este modular, cu podea joasă şi poate fi unidirecţional sau bidirecţional, cu uşi care să se deschidă pe ambele părţi.

Tramvaiul împrumutat pentru teste la Timişoara este format din două module şi are 18 metri lungime.

FOTO

În funcţie de dotările solicitate de client, preţul unui astfel de tramvai variază între 1,25 milioane şi 1,4 milioane de euro, fiind sub cel al competitorilor, potrivit directorului Astra Vagoane Călători.

Noul tramvai al Astra are unul dintre cele mai mici consumuri de energie electrică din piaţă, respectiv 1,75-1,8 KW/kilometru, precizează directorul general al companiei producătoare.

VIDEO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.