România, ţara accidentelor grave. Care sunt cele mai frecvente cauze

Numărul persoanelor care au murit în accidente ...

România, ţara accidentelor grave. Care sunt cele mai frecvente cauze România, ţara accidentelor grave. Care sunt cele mai frecvente cauze

Numărul persoanelor care au murit în accidente în România s-a redus la jumătate faţă de acum 10 ani. Potrivit Poliţiei, indisciplina pietonilor şi viteza sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor grave.

Poliţia română susţine că cele mai frecvente cauze ale accidentelor grave de circulaţie au fost, în ultimii ani, indisciplina pietonilor şi viteza.

Pe drumurile naţionale şi judeţene, cele mai multe accidente sunt determinate de viteză, în timp ce pe drumurile din interiorul localităţilor, mai ales în cele urbane, indisciplina pietonilor reprezintă principala cauză a accidentelor.

”Privind retrospectiv, anul 2017 a reprezentat, pentru ţara noastră, un pas înainte, din punct de vedere al siguranţei rutiere. Comparativ cu 2016, anul trecut s-au înregistrat cu 42 de accidente rutiere grave mai puţine, în timp ce numărul persoanelor rănite grav şi rănite uşor a scăzut cu 106, respectiv 16 persoane. Dacă analizăm lucrurile în ansamblu, în ultimii 10 ani, observăm că unul dintre indicatorii care definesc siguranţa rutieră, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în evenimente rutiere s-a redus la jumătate faţă de acum 10 ani”, arată Poliţia.

Acest rezultat este obţinut în condiţiile creşterii exponenţiale a parcului auto şi a numărului persoanelor care au obţinut permis de conducere.

Citeşte continuarea in Ziarul Financiar

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.