Scade preţul carburanţilor! În Bacău, Tulcea şi Constanţa, motorina este 4,9 lei/litru

Raliul pe care-l face barilul de petrol zilele acestea, a cărui evoluţie aminteşte de prăbuşirea preţului declanşată de falimentul Lehman Brothers, duce litrul de motorină sub pragul psihologic de 5 lei pe litru în mai multe judeţe din ţară.

Scade preţul carburanţilor! În Bacău, Tulcea şi Constanţa, motorina este 4,9 lei/litru Scade preţul carburanţilor! În Bacău, Tulcea şi Constanţa, motorina este 4,9 lei/litru

Situaţia este similară cu cea de la începutul anului, când petrolul coborâse sub pragul de 50 de dolari. Ultimul an în care litrul de motorină se putea lua cu 4,9 lei a fost 2011. Atunci barilul era 100 de dolari.

În Bacău, în benzinăria Petrom de pe Calea Republicii litrul de motorină se putea achiziţiona ieri cu 4,91 lei, în timp ce preţul benzinei standard era 4,99 lei, după cum arată datele publicate pe site-ul celui mai mare jucător din industria petrolieră locală. Şi în Tulcea, la staţia de pe strada Isaccei litrul de motorină ajunsese sub pragul de 5 lei, mai exact la 4,93 lei pe litru, dar aici benzina încă rămăsese pe 5,11 lei. La fel, în Constanţa, în benzinăria de pe Şoseaua Mangaliei litrul de motorină putea fi achiziţionat cu 4,99 lei. Neamţ şi Suceava fac şi ele parte din clubul judeţelor în care litrul de motorină a coborât sub pragul de 5 lei.

De remarcat este faptul că în zone în care puterea de cumpărare este mai mare, cum este cazul Clujului, Braşovului sau Sibiului, şi preţul carburanţilor rezistă încă peste pragul de 5 lei.

Va capitula şi Bucureştiul? Citeşte mai departe în ZF

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.