Seat ia în considerare şi ideea producerii unui León Cupra diesel

Autor: Andrei Ştirbu 18 mai 2015 Știri auto

După ce León ST Cupra tocmai a depăşit timpul lui Audi RS4 de pe Nürburgring, devenind astfel cel mai rapid break de serie încercat pe circuitul german, Seat anunţă că ia în considerare şi ideea producerii unei versiuni diesel a lui León Cupra. 

Într-o discuţie purtată de Autocar Magazine cu Jürgen Stackmann, acesta din urmă a spus că „ideea unui diesel performant Cupra nu este una rea”, menţionând că „întrebarea cea mare rămâne cum anume să-l facem să fie şi accesibil ca preţ, pentru că ducând un diesel la nivelul de performanţă Cupra poate fi costisitor. Decizia trebuie să fie influenţată de accesibilitatea modelului în gamă, dar şi de performanţă şi valoare. Dacă reuşim să întrunim acestea, atunci da, putem să vorbim de o Cupra diesel”. 

În cazul în care ideea va ajunge în stadiul de pregătire pentru producţie, probabil că dieselul León Cupra va avea la bază de TDI-ul twin-turbo, de 2,0 litri, disponibil momentan pe Volkswagen Passat, cu 240 CP

Test – Seat León ST Cupra

De asemenea, recent reîmprospătata Ibiza va primi o versiune Cupra şi cu transmisie manuală, în şase trepte, cu care şoferii vor putea scoate tot ce-i mai bun din motorul cu 180 de cai-putere, de 1,4 litri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide