Seat Leon Sports Coupe - Imagini şi informaţii oficiale

Spaniolii de la Seat renunţă deocamdată la combinaţia de litere FR, înlocuită cu abrevierea SC care va fi purtată de modelul Seat Leon cu ocazia lansării oficiale de la Salonul Auto Geneva 2013.

Seat a publicat primele imagini şi informaţii oficiale cu versiunea în trei uşi a hatchback-ului Leon, cu doar câteva săptămâni rămase până la debutul Salonului Auto de la Geneva.

Aşadar, coupe-ul vine cu o serie de modificări gândite de cei de la Seat pentru a da o notă sportivă modelului. Vorbim despre uşile din faţă a căror lungime a fost mărită, luneta mai înclinată şi ampatamentul mai scurt cu 35 mm faţă de modelul Leon în cinci uşi.

Cam atât cu noutăţile aduse de Seat Leon SC, pentru că interiorul este identic cu cel de pe modelul clasic Leon, lucru care se aplică şi pentru versiunile de motorizare. 

Clienţii care preferă un propulsor pe benzină au la dispoziţie două versiuni de 1,2 l: una de 86 CP şi a doua de 105 CP. Acestora li se alătură clasicul motor TSI de 1,4 l ce produce 122 CP şi un cuplu de 200 Nm. Seat nu se abate nici de la tendinţele de reducere a consumului şi dotează modelele sale cu sistemul Start/Stop.

Vârful de gamă în ceea ce priveşte motorizarea îl reprezintă propulsorul diesel de 2 l care livrează 184 CP şi un cuplu de 380 Nm. Cei mai liniştiţi pot opta însă pentru varianta mai cuminte a aceluiaşi motor, de 150 CP. Dacă şi acest număr este prea mare, Seat oferă şi propulsorul TDI de 1,6 l disponibil în două variante de putere: 90 şi 105 CP.

Pe lângă galeria FOTO, aveţi la dispoziţie mai jos un material VIDEO de prezentare.

CREDEŢI CĂ VA AVEA SUCCES SEAT LEON SC?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.