Seat vrea să recucerească Nürburgring-ul cu un Leon Cupra mai uşor

După ce a pierdut recordul pentru cea mai rapidă maşină de serie cu tracţiune pe faţă de pe Nürburgring în faţa versiunii speciale Renault Mégane R.S. 275 Trophy-R, Seat pregăteşte o versiune mai uşoară a hatchback-ului Leon Cupra pentru a recâştiga coroana „Iadului verde”.

Seat vrea să recucerească Nürburgring-ul cu un Leon Cupra mai uşor Seat vrea să recucerească Nürburgring-ul cu un Leon Cupra mai uşor

Seat Leon Cupra a deţinut, pentru o scurtă perioadă de vreme, recordul pentru cea mai rapidă maşină de serie cu tracţiune pe puntea faţă de pe vestitul circuit german Nürburgring. Un record care a fost doborât de ediţia specială Renault Mégane R.S. 275 Trophy-R. Doar că această minune pe patru roţi concepută în Franţa este mai degrabă o maşină de circuit, şi nu pentru uzul de zi cu zi.

Aşadar, cei de la Seat pregătesc un model special rupt din aceeaşi poruncă a greutăţii reduse, scrie AutoExpress. „Da, Renault a obţinut recordul, dar e o maşină foarte diferită de a noastră”, a declarat Sven Schawe, managerul de dezvoltare a şasiului pentru Leon cupra. „Dacă am scoate piese de pe maşina noastră, e vorba despre doar patru secunde, sunt încrezător că am putea să batem recordul”, a mai spus el.

Un Leon Cupra mai uşor şi mai bărbătesc ar putea răpi din strălucirea vărului Volkswagen Golf GTI

Şi chiar dacă declaraţiile domnului Schawe par a fi scoase dintr-o poveste de adormit copiii, realitatea este că Seat are deja o astfel de maşină pregătită. Singurul prag care mai trebuie trecut este găsirea clienţilor potriviţi ea. „Trebuie să vedem dacă are sens să oferim o astfel de maşină clienţilor noştri; trebuie să există un model de serie în spate şi trebuie să vedem ce spun clienţii”, a continuat Sven Schawe.

Seat Leon Cupra a obţinut un timp de şapte minute şi 58 de secunde pe Nordschleife, însă timpul său a fost bătut de Renault Mégane R.A. 275 Trophy-R, care a parcurs circuitul german în şapte minute şi 54 de secunde.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.