Sisteme de monitorizare prin GPS pentru flotele auto

Soluţia de monitorizare a flotelor auto prin GPS furnizatǎ de liderul pieţei româneşti în domeniu – SAS Grup- aratǎ cǎ furturile de combustibili sunt cuprinse între 30 litri şi 250 litri pe lunǎ per vehicul.

Sisteme de monitorizare prin GPS pentru flotele auto Sisteme de monitorizare prin GPS pentru flotele auto

"Cel mai mult se furǎ din vehiculele de peste 12 tone - din camioane- media fiind de cca 200 litri la 10.000 km, aceasta fiind în general distanţa maximǎ parcursǎ în fiecare lunǎ. Paguba lunarǎ pentru angajator poate ajunge la 800 lei per vehicul, având în vedere faptul cǎ multe camioane parcurg mai mulţi kilometri pe lunǎ- cca 10.000 km", a arǎtat Adrian Dinu, director general S.A.S. Grup. "Furturile de combustibili din autoturisme sunt nesemnificative, comparativ cu camioanele, principala problemǎ pe care au în acest caz companiile fiind drumurile efectuate de angajaţi în interes personal; soluţiile de monitorizare a flotelor auto identificǎ însǎ aceste trasee şi, odatǎ ce persoanele aflǎ cǎ vehiculul este supravegheat, renunţǎ la traseele proprii sau... plǎtesc în consecinţǎ", a precizat Adrian Dinu.

Cu ajutorul soluţiei de monitorizare a flotelor auto, companiile au o situaţie completǎ a consumului de combustibil per vehicul, în fiecare moment şi loc, putând vizualiza- în timp real sau istoric: consumul real, locul şi volumul alimentǎrilor, precum şi "dispariţiile" de combustibili. Recunoaşterea furtului de combustibil şi raportul aferent se bazeazǎ pe datele obţinute din calculatorul de bord corelate cu nivelul de combustibil din rezervorul vehiculului; "mesajele" transmise de cǎtre dispozitivul GPS implementat în vehicul conţin informaţii legate de nivelul combustibilului în rezervor, nivel care prezintǎ fluctuaţii în funcţie de acceleraţia la un moment dat, înclinarea lateralǎ sau pe verticalǎ etc. "De aceea, am elaborat un algoritm complex care detecteazǎ media nivelului de combustibil şi sesizeazǎ "cǎderea" bruscǎ a nivelului de combustibil din rezervor.

Odatǎ ce soluţia SAS Fleet Pro sesizeazǎ scǎderea bruscǎ a combustibilului din rezervor, poate genera un raport cu data, ora, locaţia şi câţi litri au fost furaţi de cǎtre şoferul vehiculului respectiv. În cazul furturilor direct de la pompǎ (adicǎ se pun 70 de litri în rezervor şi 30 de litri într-o canistrǎ) se poate sesiza diferenţa dintre consumul real şi alimentǎri", a subliniat directorul general S.A.S Grup.

Soluţiile de monitorizare a flotelor auto au multiple funcţionalitǎţi, iar rapoartele pe care le genereazǎ pot fi dintre cele mai complexe- de la Foi de parcurs, la avertizǎri privind expirarea poliţelor CASCO sau RCA, Rapoarte cu kilometri parcurşi în interes personal etc. "Dincolo de scăderea propriu-zisă a costurilor logistice, implementarea unei astfel de soluţii aduce companiilor o creştere medie a veniturilor cu aproximativ 30%, datoritǎ creşterii calitǎţii serviciilor, livrǎrilor prompte, optimizǎrii rutelor etc; vehiculele nu staţionează inutil, maşinile circulă doar în interesul companiei etc", a arǎtat Adrian Dinu.

Cererea pentru soluţiile de monitorizare a flotelor auto venitǎ din partea companiilor de transport a crescut cu 22% în 2009 (în special în cea de-a doua jumǎtate a anului) şi, respectiv, cu 10% în primul trimestru din 2010. În plus, peste 50% dintre solicitările privind soluţia SAS Fleet Pro au venit în ultimul an din partea companiilor de distribuţie, incluzând aici companiile din domeniul producţiei ce deţin flote proprii (industria bunurilor de larg consum- panificaţie, industria cărnii, industria berii etc). "Estimǎm cǎ, pe acest segment de piaţǎ, cererea va creşte semnificativ în 2010, respectiv cu minim 35%, întrucât criza economicǎ a accentuat necesitatea scǎderii costurilor de transport, iar prin implementarea unor astfel de soluţii, companiile pot înregistra reducerea cu 20- 50% a acestei categorii de cheltuieli.

În plus, costurile lunare implicate de implementarea soluţiei sunt total acoperite prin reducerile de cheltuieli obţinute, deci, practic, o companie nu are nici un cost suplimentar, ci dimpotrivǎ", a arǎtat Adrian Dinu.
În primul trimestru din 2010, S.A.S Grup a înregistrat o creştere de 10% pe segmentul SAS Fleet Pro, având în la 31 martie 8.800 de echipamente active, comparativ cu 8.000 la sfârşitul anului trecut.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.