Sistemul Fiat 500 TwinAir Hibrid

Din ce în ce tot mai mulţi constructori de maşini îşi îndreaptă atenţia către tehnologia hibridă, chiar dăcă aceasta ridică, suficient de mult, preţul unui model.

Sistemul Fiat 500 TwinAir Hibrid Sistemul Fiat 500 TwinAir Hibrid

De la constructorii de camioane până la cei de maşini toată lumea se orientează către adoptarea tehnologiei hidride. Şi pe bună dreptate, ţinând cont că în curând se vor impune legi drastice privind poluarea şi maşinile în Europa.

Aşadar, fiecare încearcă să reducă cât mai mult costul de producţie şi implicit de vânzare a maşinilor hibride. Astfel, cei de la Fiat vor aduce pe piaţă, cel mai probabil prin 2014, un sistem hibrid pentru celebrului Fiat 500. Sistemul va face "echipă" cu motorul 65 CP TwinAir, produsul final va purta numele de Sistemul Fiat 500 TwinAir Hibrid.

Strict din punct de vedere al costurilor, maşina va fi echipată cu o baterie litiu-ion de dimensiuni mici, doar 26 de kg, montată în spaţiul destinat roţii de rezervă. Bateria va alimenta un motor electric de putere mică, doar de 4 CP şi 14 Nm, fiind capabil ca pentru 60 de secunde să furnizeze 14 CP şi 24 Nm sau chiar 27 CP şi un cuplu de 65 Nm pentru 10 secunde. Acesta va fi cuplat în lanţul cinematic, în cutia de viteze cu dublu ambreiaj.

Cei de la Fiat speră ca prin intermediul acestui sistem hibrid să reducă consumul de carburant cu 24% în oraş şi cu 12% în mediu mixt, în comparaţie cu modelul convenţional TwinAir.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.