Skoda aniversează 22 de milioane de modele produse la nivel mondial

Constructorul ceh Skoda a aniversat pe 10 aprilie ieşirea de pe linia de producţie a modelului cu numărul 22.000.000, de la lansarea mărcii în 1905.

Skoda aniversează 22 de milioane de modele produse la nivel mondial Skoda aniversează 22 de milioane de modele produse la nivel mondial

Constructorul ceh Skoda a aniversat pe 10 aprilie ieşirea de pe linia de producţie a modelului cu numărul 22.000.000, de la lansarea mărcii în 1905. Până în 1991, când a intrat sub umbrela Volkswagen, Skoda produsese 5 milioane de modele în 86 de ani, iar în ultimii 17 ani a mai construit 17 milioane.

Modelul aniversar este un Kodiak GT în culoarea Velvet Red, produs în fabrica SAIC VOLKSWAGEN din Changsha (China).

În ultimii ani, Skoda şi-a extins capacitatea de producţie, iar China a devenit principala sa piaţă. Maşinile Skoda au fost oferite în China încă din 1936, însă odată cu începerea asamblării modelului Octavia la fabrica SAIC Volkswagen, în 2007, piaţa chinez s-a distanţat de restul zonelor unde erau oferite modelele sale, iar în 2010 era deja cea mai importantă zonă de desfacere pentru Skoda.

În ultimii ani, Skoda şi-a extins şi consolidat poziţia pe piaţa din China, iar în 2018 a livrat peste 340.000 de unităţi în această ţară.

Pe viitor, Skoda îşi va continua strategia de extindere prin lansarea a 30 de modele noi la nivel mondial până în 2022, dintre care 10 cu propulsie electrică.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.