Skoda prezintă hibridul plug-in VISION RS. Conceptul îmbină materialele vegane cu metode sustenabile de producţie

ŠKODA VISION RS îmbină un motor 1,5 TSI cu o putere de 110 kW (150 CP) cu un motor electric de 75 kW (102 CP).

Skoda prezintă hibridul plug-in VISION RS. Conceptul îmbină materialele vegane cu metode sustenabile de producţie Skoda prezintă hibridul plug-in VISION RS. Conceptul îmbină materialele vegane cu metode sustenabile de producţie

Hibridul plug-in ŠKODA VISION RS îmbină un motor 1,5 TSI cu o putere de 110 kW (150 CP), cu un motor electric de 75 kW (102 CP). Împreună, aceste motoare generează o putere de 180 kW (245 CP), care accelerează maşina de la 0 la 100 km/h în 7,1 secunde, iar de la 80 la 120 km/h în 8,9 secunde. Atletul compact emite, în total, doar 33 g de CO₂ per kilometru.

Folosind exclusiv energia stocată în baterie, modelul poate parcurge distanţe de până la 70 km cu emisii locale zero. Bateria litriu-ion cu o capacitate de 13 kWh poate fi încărcată în 2,5 ore la staţiile de alimentare, folosind un cablu. Ca alternativă, ŠKODA VISION RS poate fi conectată la o priză casnică, sau bateria sa poate fi reîncărcată în timpul condusului, datorită funcţiei de recuperare a energiei.

Scaunele cu tapiţerie alcantara sunt acoperite în partea superioară cu un material textil de carbon realizat 100% din poliester reciclat. Pe partea laterală a scaunelor este aplicat steagul cehesc, marcând cei 100 de ani de la formarea Cehoslovaciei. Un alt exemplu al sustenabilităţii sunt covoraşele, ţesute din material textil de carbon Piñatex. Materialul aceste ultra-performant este compus din fibre extrase din frunzele plantei de ananas.

Volanul sport cu centrul similar volanelor din motorsport, cu textura definită de o granulaţie compusă din mici triunghiuri, la fel ca alte detalii ale interiorului, transpune ADN-ul ŠKODA în modelele viitorului.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.