Şoferul care a urcat cu maşina până la Sfinxul din Bucegi riscă o amendă de 3.000 de lei

Un şofer riscă o amendă de câteva salarii, după ce mers cu maşina într-un loc interzis

Şoferul care a urcat cu maşina până la Sfinxul din Bucegi riscă o amendă de 3.000 de lei Şoferul care a urcat cu maşina până la Sfinxul din Bucegi riscă o amendă de 3.000 de lei

Un şofer din Braşov riscă o amendă de 3.000 de lei, după ce a urcat cu maşina până la Sfinxul din Bucegi, informează Europa FM. Reprezentanţii Jandarmeriei Buşteni fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea acestuia.

Accesul autoturismelor este interzis în zona Sfinxului din Parcul Naţional Bucegi, acesta aflându-se într-o arie protejată. Cu toate acestea, unii şoferi profită de drumul amenajat pentru muncitorii care renovează Crucea de pe Caraiman pentru a urca cu maşina până pe vârful muntelui. 

Jandarmeria s-a sesizat după ce pe pagina de Facebook Hello, Buşteni a apărut o imagine cu o maşină de teren lângă Sfinx.

Legea interzice accesul autoturismelor în Parcul Naţional, care este arie protejată. Turiştii pot merge cu maşina până la cabana Piatra Arsă, iar până la Sfinx pe jos, pe un traseu marcat.

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.