Spre cucerirea Antarcticii, cu Toyota Hilux

Un echipaj format din zece camionete Toyota Hilux, propulsate de combustibil de avioane, reuşeşte un nou record, prin parcurgerea a peste 9400 km prin Antarctica.

Spre cucerirea Antarcticii, cu Toyota Hilux Spre cucerirea Antarcticii, cu Toyota Hilux

Toyota Hilux împreună cu cei de la Extreme World Races au realizat din nou imposibilul. Cel mai longeviv pick-up de la Toyota a fost modificat de către islandezii de la Arctic Trucks în vederea unei noi expediţii în Antarctica.

Piloţii celor zece Hilux-uri au reuşit, într-unul dintre cele mai dificile medii din lume, să parcurgă mai mult de 9400 km fără a avea vreo problemă tehnică la motor. Maşinile, Hilux dotate cu dublă cabină, echipate cu motorul diesel 3.0 litri D-4D, au necesitat câteva modificări pentru a face faţă condiţiilor extreme din Antarctica

.

Astfel, cele zece pick-uri 4x4, din care două 6x6, au primit câte o macara pentru a ridica echipamentul greu, rezervoare de 280 litri sau chiar 800 litri, în cazul modelelor 6x6. De asemenea suspensile şi trenul de rulare au fost întărite, reductorul optimizat, iar pneurile imense, umflate între 2.0 si 3.0 psi (faţă de 29.0 psi cât ar fi normal pentru stradă). Datoriită acestor anvelope, amprenta la sol a fost de 17 ori mai mare decât în mod normal.

Însă pentru a face faţă temperaturilor de -50oC, maşinile au fost alimentate cu un tip de combustibil folosit de avioane, Jet A-1. Scopul acestei expediţii a fost construirea unui depozit de combustibil şi a unei baze meteo, esenţiale pentru oamenii de ştiinţă şi pentru participanţii competiţiilor de ski.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.