Straniile maşini levitante ale lui Renaud Marion. FOTOGALERIE

Renaud Marion este un fotograf parizian care documentează viaţa de zi cu zi din marea metropolă franceză, dar pasiunile includ, printre altele, şi fotografiatul maşinilor de colecţie. Numai că, în epoca Photoshop, un strop de creativitate poate transforma nişte maşini clasice în adevărate opere de artă. Care levitează.

Straniile maşini levitante ale lui Renaud Marion. FOTOGALERIE Straniile maşini levitante ale lui Renaud Marion. FOTOGALERIE

Renaud Marion visa în anii 1980 că va avea, când va creşte mare, cel puţin o maşină zburătoare. Cum maşinile capabile să se ridice în siguranţă de la sol, dar să fie şi rentabile economic, s-au lăsat aşteptate, Renaud Marion a inventat el însuşi maşina zburătoare, ba chiar maşina capabilă să leviteze.

Şi a făcut-o în modul cel mai frumos cu putinţă, printr-o serie de fotografii retuşate în care maşini clasice şi uşor de recunoscut par că levitează în faţa unor clădiri din Geneva şi din alte locuri la fel de frumoase.

“Când eram copil, îmi imaginam că noul mileniu va aduce cu el maşini zburătoare, extratereştri care vor trăi împreună cu noi pe pământ, dar şi că vom fi capabili să călătorim în timp”, spune fotograful pentru Domusweb, un site dedicat designului de înaltă clasă.

„Ne-am fi îmbrăcat cu toţii în costume spaţiale şi am fi fost echipaţi cu pistoale cu laser. Acestea sunt visurile unui copil normal, cred... Sper, cel puţin”, a încheiat fotograful parizian. 

Seria sa intitulată Air Drive aduce în realitatea virtuală conceptul maşinii de mâine, aşa cum şi-o închipuia generaţia celor care au acum în jur de 40 de ani: maşini capabile să leviteze, într-o combinaţie formidabilă de clasic şi futurism.

Rezultatul este unul răvăşitor, dar visul rămâne încă vis. Cel puţin deocamdată. Apropo, ai recunoscut modelele?

Mai multe imagini regăsiţi în galeria foto şi pe site-ul artistului.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.