Studiu Eurostat: România este cea mai periculoasă ţară din UE pentru biciclişti şi pietoni

România deţine un record nedorit în Uniunea Europeană, cu cel mai mare număr de biciclişti şi pietoni morţi în accidente rutiere la nivelul anului 2017. Medalia pentru cei mai mulţi morţi şoferi de autovehicule ne-a fost furată la mustaţă de Bulgaria, în timp ce grecii sunt campioni la motociclişti morţi în accidente rutiere.

Studiu Eurostat: România este cea mai periculoasă ţară din UE pentru biciclişti şi pietoni Studiu Eurostat: România este cea mai periculoasă ţară din UE pentru biciclişti şi pietoni

România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul bicicliştilor care au decedat în accidente rutiere raportat la totalul populaţiei, cu 10 decese la un milion de locuitori în anul 2017. La polul opus s-au plasat Cipru şi Luxemburg, cu zero decese, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres. Media la nivelul UE este de 3,9 decese la un milion de locuitori.

De asemenea, datele Eurostat mai arată că rata de deces în rândul pietonilor în cazul accidentelor rutiere este cea mai mare în România (cu 37 decese la un milion de locuitori), iar cea mai scăzută în Danemarca (cu trei decese la un milion de locuitori).

În total, numărul deceselor înregistrate în accidentele rutiere din Uniunea Europeană a fost de aproximativ 25.000 în 2017, adică 50 de accidente mortale la un milion de locuitori. Decesele înregistrate în rândul pasagerilor autoturismelor au reprezentat aproape jumătate (46%) din totalul accidentelor rutiere mortale în 2017, urmate de decesele înregistrate în rândul pietonilor (21%), motocicliştilor (15%), bicicliştilor (8%) şi decesele care implică alte forme de transport rutier (10%).

În România, în anul 2017 au fost înregistrate 1.951 de decese în accidente rutiere, dintre care 812 au fost decese înregistrate în rândul pasagerilor autoturismelor, 733 au fost decese înregistrate în rândul pietonilor şi 191 au fost decese înregistrate în rândul bicicliştilor.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.