Studiu: până în 2025 vor fi vândute peste 32 de milioane de maşini ecologice

Japonezii de la compania Fuji Keizai Group au realizat o analiză pe plan global, din care a rezultat că, până în 2025, pe mapamond vor fi vândute circa 32 de miloane de maşini ecologice. Optimism exagerat sau concluzii realiste?

Studiu: până în 2025 vor fi vândute peste 32 de milioane de maşini ecologice Studiu: până în 2025 vor fi vândute peste 32 de milioane de maşini ecologice

În ultimii zece ani, producţia de maşini noi pe plan mondial a depăşit 40 de milioane de unităţi anual - deci, doar în perioada 2001-2010, au fost produse peste 400 de milioane de maşini noi pe tot mapamondul. Un lucru care nu poate decât să ne alarmeze, dacă ne gândim la efectele din domeniul poluării.

Tocmai de aceea, firma de consultanţă şi analiză Fuji Keizai Group a înreprins un studiu la nivel global, în urma căruia a ajuns la o concluzie interesantă: până în 2025 (deci în următorii 15 ani) vor fi produse peste 32 de milioane de maşini ecologice. Adică maşini hibrid, hibrid plug-in, electrice şi alimentate cu hidrogen.

Având în vedere că, până la finalul acestui deceniu, se estimează că vor fi produse aproape trei sferturi de miliard de maşini noi cu motoare convenţionale, vorbim, practic, de un procent foarte timid de maşini ecologice din totalul general de vehicule care vor circula până în 2020. Totuşi, este un pas înainte, chiar dacă mic.

Specialiştii japonezi estimează că, până în 2015, numărul maşinilor ecologice vândute va fi de circa 5,5 milioane de unităţi, ceea ce înseamnă de 6 ori mai mult decât cele 900.000 de maşini vândute în 2010. În 2025, procentajul pe categorii de sisteme de propulsie ecologice ar urma să fie următorul:

  • 43% maşini hibrid (13,8 milioane de unităţi)
  • 37% maşini hibrid plug-in (11,5 milioane de unităţi)
  • 18% maşini electrice (5,7 milioane de unităţi)
  • 2% maşini cu hidrogen (tehnologia este mult prea scumpă, cel puţin până la finalul actualului deceniu)

În plus, japonezii au analizat şi implicaţiile financiare asupra infrastructurii necesare pentru maşinile ecologice: ei estimează că în 2025 investiţiile în infrastructură se vor ridica la circa 3,7 miliarde de dolari, de 10 ori mai mult decât în 2010. Asta în condiţiile în care o nouă criză economică nu va da peste cap toate planurile de până acum.

Voi ce credeţi:

VA AFECTA CRIZA VÂNZĂRILE DE MAŞINI ECOLOGICE?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.