Studiu: radarele chiar salvează vieţi

În urma unui studiu realizat în Franţa s-a constatat că numărul de accidente mortale a scăzut datorită radarelor de viteză.

Studiu: radarele chiar salvează vieţi Studiu: radarele chiar salvează vieţi

Indiferent că vorbim de Franţa sau oricare altă ţară, una din priorităţile arzătoare ale oricărui guvern sau autoritate abilitată este de a reduce cât mai mult numărul de accidente mortale de pe drumurile publice. De cele mai multe ori, pentru îndeplinirea acestui lucru, cei responsabili trebuie să aplice o serie de măsuri nepopulare, precum montarea unui număr cât mai mare de radare pe drumuri.

Pentru a demonstra faptul că radarele într-adevăr salvează vieţi, iată câteva date statistice reieşite din studiul realizat în Franţa.

Începând cu 2002, datorită numărului ridicat de radare de viteză de pe drumurile Franţei, au fost salvate 11.000 de vieţi omeneşti, un număr care vorbeşte de la sine despre eficienţa acestor dispozitive. Conform oficialilor francezi, până în 2013 se vor monta încă 1.000 de radare, pentru a reduce şi mai mult numărul incidentelor mortale.

Tot în acest studiu au fost publicate o serie de date foarte interesante care ar trebui luate în considerare de absolut toată lumea:

  1. la o viteză de peste 50 km/h orice impact cu un pieton este de cele mai multe ori mortal.
  2. se câştigă doar 3 minute dacă se circulă cu viteza de 140 km/h în loc de 130 km/h pe o distanţă de 100 km.
  3. 760 de vieţi pot fi salvate în fiecare an dacă se respectă limitările de viteză
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.