SUV-urile mari revin la modă în USA

Economia americană dă semne de revenire, prilej pentru şoferii americani să revină la vechea pasiune SUV-urile full-size.

SUV-urile mari revin la modă în USA SUV-urile mari revin la modă în USA

Constructorii europeni sau japonezi sperau ca recesiunea să îi orienteze pe americani către modelele mici (compacte sau subcompacte după standardele noastre), anunţând că vor introduce anumite modele disponibile în Europa şi peste Ocean. Se pare însă, că în prima jumătate a anului cumpărătorii de maşini nu au fost chiar pe aceeaşi lungime şi segmentul SUV-urilor mari a crescut cu un procent mai consistent decât clasa automobilelor mici şi chiar mai mult decât piaţa.

Exprimat în procente, în primele şase luni americanii au cumpărat cu 19% mai multe SUV-uri decât anul trecut în aceeaşi perioadă, în timp ce piaţa crescut cu 17%, iar cererea de automobile mici s-a îmbunătăţit cu 14%. În cifre absolute clasa mică depăşeşte clar SUV-urile mari, fiind cumpărate 121.000 modele tot-teren de dimensiuni mari şi 974.000 modele de şosea de dimensiuni mici, conform USA Today. Procentul de creştere mai mare arată însă că mulţi americani preferă încă automobilele mari şi că aşezarea preţurilor la combustibili îi încurajează pe şoferi să se orienteze tot spre modelele mari.

Este bine cunoscut faptul că americanilor nu le plac maşinile mici şi se pare că şi constructorilor le convine de minune situaţia. Majoritatea producătorilor de SUV-uri mari sunt americani, deci creşterea avantajează şi economia din State, iar un SUV este un automobil mult mai profitabil decât un automobil de clasă mică, având o marjă mult mai bună. Constructorii americani intenţionează însă să folosească motoare mai mici şi soluţii de propulsoare mai eficiente pentru o dezvoltare sustenabilă a acestui segment, dar cele mai mari progrese în materie de economie tot europenii le fac.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.