TAXA AUTO 2019. Ministrul Mediului anunţă că toţi şoferii de maşini poluante vor plăti viitoarea taxă

Află când intră în vigoare noua taxă!

TAXA AUTO 2019. Ministrul Mediului anunţă că toţi şoferii de maşini poluante vor plăti viitoarea taxă TAXA AUTO 2019. Ministrul Mediului anunţă că toţi şoferii de maşini poluante vor plăti viitoarea taxă

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat că viitoarea taxă pe care proprietarii maşinilor înmatriculate în România o vor plăti se va aplica tuturor autovehiculelor poluante, nu doar celor mai mai vechi de 10 ani, informează News.ro

Gavrilescu se referă la viitoarea taxă ca la o „contribuţie„ pe care cetăţenii o plătesc în baza principiului conform căruia poluatorul plăteşte.

„Aşa cum am spus de nenumărate ori, nu este vorba de o taxă de poluare, sau timbru de mediu sau o altă denumire care să includă cuvântul taxă. În schimb, am susţinut şi susţin în continuare că poluatorul plăteşte şi nu numai în cazul emisiilor de CO2, şi în cazul deşeurilor şi în celellate cazuri, cel care poluează trebuie să plătească.

În interiorul grupului de lucru din care fac parte specialişti ai Ministerului Mediului, Administraţiei  Fondului de Mediu, ai RAR-ului, Ministerului Transporturilor, Finanţelor (...)  au încercat să găsească o formă finală consultând cei doi producători de autovehicule din România şi cei care în decursul anilor au reuşit să ne îndrume fiind specialişti în domeniu şi care la ora actuală au diverse firme de consultanţă, astfel încât să nu găsim o formă a unei eventuale contribuţii pe care cetăţeanul ar trebui să o plătească atunci când emisiile de CO 2 ar trebui depăşite, când cilindreea folosită la autovehicul are o anumită capacitate care poate s producă emisii şi norma de poluare.

Forma finală se apropie. De dorim ca pentru a putea să fie implementată această contribuţie nu va însemna o singură componentă, cu mai multe componente, să aibă loc şi  informare a cetăţenilor, şi poate includerea în acest program a unei perioade de graţie pentru acomodare, pentru informare şi să poată da posibilitatea cetăţenilor să poată, într-un timp mai scurt sau mai lung, să ia o decizie cu propriul autovehicul care este mai vechi de zece ani, care poluează şi în felul acesta să le dăm posibilitate să îşi achiziţioneze un autovehicul nepoluant” a spus Graţiela Gavrilescu luni, la Ploieşti, citată de News.ro.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.