TAXA AUTO 2019. Ministrul Mediului: Vor fi contribuţii care se vor plăti în funcţie de gradul de poluare. Cine va fi afectat

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a declarat la DC News Live că proiectul de lege care va reglementa noua taxă auto va fi gata în curând.

TAXA AUTO 2019. Ministrul Mediului: Vor fi contribuţii care se vor plăti în funcţie de gradul de poluare. Cine va fi afectat TAXA AUTO 2019. Ministrul Mediului: Vor fi contribuţii care se vor plăti în funcţie de gradul de poluare. Cine va fi afectat

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a declarat la DC News Live că proiectul de lege care va reglementa noua taxă auto va fi gata în următoarele săptămâni.

Gabvrilescu a spus că nu va fi vorba despre o taxă, ci despre contribuţii care se vor plăti în funcţie de gradul de poluare al autovehiculului.

"Vom reuşi să finalizăm şi să spunem: aşa se va întâmpla pentru fiecare autovehicul în parte, dar nu va fi taxă. Vor fi nişte contribuţii care să ducă cu gândul efectiv la poluare, adică poluatorul să plătească, cel care are o maşină mai veche să plătească ceva, cine are hybrid are şi el un cuantum de plătit. Undeva peste două săptămâni, înainte ca bugetul de stat să fie aprobat de Parlament, noi o să trebuiască să finalizăm şi să ne şi prezentăm public cu forma finală, astfel încat ea să fie supusă dezbaterii publice", a declarat Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, la DC News Live.

Aceasta a mai precizat că vor fi perioade de graţie pentru ca cetăţenii să se acomodeze şi să se informeze.

Cu privire la momentul în care noua prevedere va intra în vigoare, ministrul a declarat că nu doreşte să spună precis, dar cert este că deja de la începutul anului viitor vor exista deja anumite prevederi şi că cel târziu în luna martie 2019 se va aplica noua lege.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.