Taxa auto majorată pentru maşinile second hand

Guvernanţii mai pun de o schimbare a taxei auto, de data asta se gândesc la majorarea ei pentru automobilele de ocazie. Să fie oare o altă măsură protecţionsit pentru industria locală de automobile?

Taxa auto majorată pentru maşinile second hand Taxa auto majorată pentru maşinile second hand

Chiar Premierul Călin Popescu Tăriceanu, citat de MEDIAFAX, răspunde la această întrebare:"În prima parte a anului am spus nu o dată că importul nestingherit de maşini de ocazie va duce la dispariţia sau la pericilitarea locurilor de muncă în industria românească şi iată că Dacia, astăzi, este cu producţia oprită şi vor trebui să ia măsuri severe, aş spune, pentru a adapta ciclul şi ritmul de fabricaţie la modul în care evoluează piaţa. S-ar putea şi anul acesta să trebuiască să mai luăm nişte măsuri de stimulare vânzărilor, pentru că interesul e să păstrăm locurile de muncă şi să creştem economia."

Concret, în şedinţa de joi a Guvernului se va discuta posibilitatea de a creşte taxa auto pentru autoturismele second-hand. Pentru că această decizie poate fi luată fără acordul Comisei Europene este de aşteptat ca automobilele aduse din Vest să fie impozitate cu o taxă mai mare.

Pe de altă parte este analizată şi posibilitatea creşterii primei de casare pentru scoaterea din uz a maşinilor vechi la un nivel care să atingă ori să depăşească "pragul psihologic" al echivalentului în lei a 1.000 euro. Cel mai probabil prima de scoatere din uz ar putea creşte la 4.000 de lei noi.

Întrebat de deznodământul telenovelei privind suspendare taxei auto pentru automobilele noi sub 2.000 cmc, Tăriceanu a declarat că răspunsul nu a fost încă primit de la C.E.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.