Taxiurile autonome vor ajunge pe drumurile publice în curând [VIDEO]

Se tot vorbeşte despre maşinile care se conduc singure şi despre cu vor mai trece câţiva ani buni până când le vom vedea pe toate străzile. Ei bine, japonezii au altă părere.

Taxiurile autonome vor ajunge pe drumurile publice în curând [VIDEO] Taxiurile autonome vor ajunge pe drumurile publice în curând [VIDEO]

Din ce în ce mai multe companii intră în jocul maşinilor autonome, începând cu Google şi terminând cu Daimler, însă toată lumea ne spune că mai trebuie să treacă ani buni până când vom vedea cu toţii aceste maşinării robotizate pe drumuri.

Ei bine, o companie din Japonia are alte planuri, potrivit Wall Street Journal. Firma se numeşte Robot Taxi şi, după cum probabil ţi-ai dat seama din nume, se ocupă cu taxiuri autonome care vor ajunge pe drumurile publice încă din 2016, în cadrul unui program pilot în care câteva maşini vor deservi prefectura Kanagawa de lângă Tokio.

La început, numărul de clienţi va fi limitat la 50 de persoane, iar rutele vor presupune luarea oamenilor de acasă, transportarea lor la magazinele din apropiere şi întoarcerea acasă. Totodată, deşi taxiurile se vor conduce singure, va exista un om la volan ca să se asigure că lucrurile merg aşa cum ar trebui.

Potrivit sursei citate de Engadget, compania vrea ca până în 2020 să funcţioneze la capacitate maximă, momentan axându-se pe zonele unde transportul în comun nu e foarte bine dezvoltat.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.