Tesla primeşte permisiunea să producă Model 3 în China, la Gigafactory 3

Autor: Cristian Agatie 18 oct. 2019 Știri auto
Tesla primeşte permisiunea să producă Model 3 în China, la Gigafactory 3

Tesla Gigafactory 3, construită în China şi inaugurată în ianuarie, va putea demara producţia în câteva săptămâni după ce Tesla a primit OK-ul administraţiei americane pentru a produce aici Model 3. Anunţul a fost făcut după ce Donald Trump a anunţat că s-a ajuns la un acord cu partea chineză pentru a permite investiţiile americane în China.

Teoretic, Tesla ar putea demara în orice moment producţia lui Model 3 la Gigafactory 3, după ce joi uzina de lângă Shanghai a fost cuplată la reţeaua electrică din China. În iunie, Elon Musk declarase că aici vor fi produse până la 3.000 de maşini Model 3 pe săptămână, iar autorităţile chineze sunt nerăbdătoare ca cifrele de producţie să se apropie cât mai rapid de valoarea teoretică despre care vorbea Musk.

Gigafactory 3 este prima fabrică din industria auto chineză care este deţinută în totalitate de o entitate străină, toate celelalte fabrici ale producătorilor străini fiind deţinute doar parţial de mărcile pentru care produc în parteneriat cu companii chineze. În acelaşi timp, fabrica este prima facilitate de producţie Tesla situată în afara Statelor Unite.

Construcţia acesteia a costat în jur de două miliarde de dolari, dar investiţia este esenţială pentru ca Tesla să nu fie afectată de eventualele tarife vamale impuse produselor americane în cazul unui război comercial SUA – China. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide