TOP 10: Oraşele cu cel mai congestionat trafic din lume

Când aveţi impresia că un drum prin Bucureşti în timpul orelor de vârf este un calvar, aruncaţi un ochi peste acest top şi veţi vedea că se poate şi mai rău. Mult mai rău.

TOP 10: Oraşele cu cel mai congestionat trafic din lume TOP 10: Oraşele cu cel mai congestionat trafic din lume

Compania olandeză TomTom, specializată în sisteme de navigaţie şi monitorizare a traficului, a realizat recent un top mondial al oraşelor cu cel mai congestionat trafic rutier. Clasificarea este făcută prin intermediul indexului de trafic TomTom, obţinut prin compararea duratelor de călătorie realizate de vehiculele de pasageri în perioadele cu trafic fluid cu cele din timpul orelor de vârf. Datele centralizate au fost obţinute prin măsurători GPS şi vizează informaţii de trafic culese inclusiv de pe autostrăzi şi drumuri secundare.

Conform statisticilor publicate de TomTom, un şofer obişnuit pierde în medie opt zile pe an în ambuteiaje. Mai pe româneşte, echivalentul unei vacanţe, iar lucrurile nu sunt deloc roz. Oficialii TomTom afirmă că metodele convenţionale de combatere a ambuteiajelor - construcţia de drumuri noi şi lărgirea celor existente - încep să piardă serios din eficienţă.

În topul clasamentului se alfă Moscova, cu un index de trafic evaluat la 74%. Acest lucru înseamnă că un şofer din capitala Rusiei va suferi o întârziere de 76 de minute pentru fiercare oră petrecută în trafic. De exemplu, dacă în condiţii normale deplasarea între locuinţă şi locul de muncă durează o oră, în timpul orelor de vârf aceeaşi distanţă va fi parcursă într-un timp de peste două ore (136 de minute).

Mai jos aveţi lista completă cu cele mai aglomerate oraşe din lume din punct de vedere al traficului rutier:

1. Moscova - 74%

2. Istanbul - 62%

3. Rio de Janeiro - 55%

4. Ciudad de Mexico - 54%

5. Sao Paolo - 46%

6. Palermo - 39%

7. Varşovia - 39%

8. Roma - 37%

9. Los Angeles - 36%

10. Dublin - 35%

Pentru detalii complete, accesaţi www.tomtom.com/trafficindex.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.