Top 13 cele mai spectaculoase şosele din lume

Să nu credem că doar România are drumuri spectaculoase care străbat munţii la mare altitudine. În realitate, dacă noi ne putem lăuda cu o mână de drumuri alpine deosebit de frumoase, alţii au zeci de astfel de şosele, unele dintre ele devenite celebre în întreaga lume.

Top 13 cele mai spectaculoase şosele din lume Top 13 cele mai spectaculoase şosele din lume

Dacă ai parcurs deja Transfăgărăşanul sau Transalpina, ar fi bine să-ţi notezi şi alte drumuri superbe din România, pe care însă va trebui să mergi cu atenţie, pentru că nu întotdeauna sunt în stare bună. Dimpotrivă, şoselele din topul alcătuit de colegele de la One sunt mereu în stare perfectă şi atrag sute de mii de turişti în fiecare an.

Majoritatea sunt drumuri alpine de mare altitudine, dar cele mai frumoase dintre ele sunt considerate cele care şerpuiesc de-a lungul mării, la picioarele munţilor. Atlantic Road, The Valley of Fire Road, Interstate 70 (Utah), şoseaua Karakorum din China, Milford Road din Noua Zeelandă, Great Ocean Road din Australia sau Ruta 40 din Argentina sunt doar câteva dintre ele.

 

Click pentru a intra în galeria foto cu cele 13 drumuri spectaculoase din lume

În GALERIA FOTO găsiţi cele mai spectaculoase drumuri

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.