Top 5 maşini ce oferă cea mai bună protecţie pentru pietoni. GALERIE FOTO

În Europa, aproximativ 14% din totalul deceselor care au loc în urma unor accidente ...

Top 5 maşini ce oferă cea mai bună protecţie pentru pietoni. GALERIE FOTO Top 5 maşini ce oferă cea mai bună protecţie pentru pietoni. GALERIE FOTO

 


În Europa, aproximativ 14% din totalul deceselor care au loc în urma unor accidente rutiere implică pietoni, ceea ce face ca testele Euro NCAP să fie cruciale pentru evaluarea unei maşini din punct de vedere al siguranţei. 

Gradul de protecţie al pietonilor este determinat prin testarea structurilor din partea frontală a maşinii, cum ar fi capota, parbrizul şi bara de protecţie. Apoi o echipă de experţi evalueză riscul potenţial al leziunilor pe care le-a putea produce pietonilor la nivelul capului, pelvisului şi al piciorelor. 

În ultimele sesiuni de teste ce privesc protecţia pietonilor EuroNCAP a premiat modele de la BMW, Mazda, Volvo şi Infinity. Iată care a fost clasamentul: 

GALERIE FOTO

1. Mazda MX-5 - 33.7 puncte 

2. BMW Z4 - 33.1 puncte

3. Infiniti Q30 - 33.0 puncte

4. Volvo V40 - 31.8 puncte

5. Mazda CX-3 - 30.3 puncte


 

 

 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.