Transport în Cluj cu autobuze de ultimă generaţie la 500.000 de euro, bucata

Cine vrea la Cluj, are un motiv în plus

Transport în Cluj cu autobuze de ultimă generaţie la 500.000 de euro, bucata Transport în Cluj cu autobuze de ultimă generaţie la 500.000 de euro, bucata
În Cluj vom avea primele autobuze electrice. Mai e inspecţia de făcut şi sunt gata de drumuri. Se numesc Urbino Electric şi sunt făcute de fabrica Solaris, din Polonia. 
„Cineva din România trebuie să facă recepţia şi pot pleca" -Maciej Sanikowski, PR Solaris Group.
 
 
 
Prima oară vor veni 11 autobuze, dar în contract sunt 30 de bucăţi pentru transportul din Cluj. Preţul este 500.000 de euro / unitate, adică 5,5 milioane de euro totalul contractului. După licitaţia din iulie, Emil Boc a spus că finanţarea este din fonduri elveţiene.
 
Cluj devine primul oraş din România, cu autobuze electrice pentru transportul public. Au 78 de locuri şi 110 kilometri autonomie, internet, camere video pentru siguranţa călătorilor, sistem de climă şi prag jos de acces pentru cei cu handicap.
 
Autobuzele sunt produse la Solaris, aproape de Poznan. Solaris a mai livrat în 2002 un troleibuz în Bucureşti. Au urmat 200 de vehicule. Autobuzele Solaris au fost trimise în Piteşti (70), Craiova (29), Baia Mare (28), Galaţi (14) şi Oradea (10).
 
 
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.