Turul lumii cu 250 de euro! E posibil cu Citroen C-Zero

O nouă provocare pentru detractorii maşinilor electrice: primul tur al lumii într-o maşină electrică de serie mare, Citroen C-Zero! Va începe la anul şi, conform estimărilor celor doi temerari care au venit cu ideea, cei 25.000 km parcurşi vor costa doar 250 de euro! Imbatabil, nu credeţi?

Turul lumii cu 250 de euro! E posibil cu Citroen C-Zero Turul lumii cu 250 de euro! E posibil cu Citroen C-Zero

Cei doi nebuni, pardon, temerari sunt Xavier Degon (26 de ani) şi Antonin Guy (27 de ani), doi parizieni care s-au hotărât să demonstreze lumii avantajele maşinilor electrice. Aşa încât s-au gândit, nici mai mult, nici mai puţin, să facă un tur al lumii într-un Citroen C-Zero.

Pentru început, cei doi tineri s-au "antrenat" între Paris şi Strasbourg, un traseu de aproape 500 km, pe care l-au parcurs în 4 zile, fiind necesară alimentarea bateriilor la fiecare 150 km. De altfel, Xavier Degon consideră că, dacă vor reuşi să termine acest tur al lumii, cei doi vor demonstra că maşina electrică este perfect adaptată oricăror condiţii de trafic cotidian.

Faptul că maşina va trebui să fie alimentată foarte des nu îi sperie pe cei doi, care şi-au făcut deja un plan simplu: în fiecare ţară vor contacta oameni dispuşi să îi lase să încarce maşina de la o priză de curent electric. Dat fiind ineditul acestei expediţii, cu siguranţă nu va fi nici o problemă în privinţa găsirii surselor de alimentare, mai ales că turul lumii nu va fi făcut contracronometru.

Parcursul gândit de cei doi totalizează circa 25.000 km, maşina urmând a traversa 17 ţări: Europa de sud-vest, traversarea Atlanticului cu vaporul, iar apoi traversarea Americii cu maşina până la Oceanul Pacific, traversarea oceanului până în Japonia, apoi prin Tailanda, China, Kazahstan şi Rusia înapoi până în Europa, punctul terminus fiind Strasbourg. Totul în 200 de zile, începând din luna februarie a lui 2012.

Cireaşa de pe tort este estimarea costurilor de rulare cu maşina: cei doi afirmă că alimentarea cu curent electric a lui Citroen C-Zero va costa doar 250 de euro! Adică 0,01 euro pe kilometru şi de cel puţin patru ori mai puţin faţă de o maşină economică diesel.

Voi ce credeţi:

VA AVEA SUCCES TURUL LUMII ÎN MAŞINA ELECTRICĂ?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.