UE a decis: femeile vor plăti mai scump asigurările auto

Doamnelor şi domnişoarelor, Uniunea Europeană vă oferă un ”mărţişor” neaşteptat: în cazul asigărilor auto nu vor mai exista diferenţieri în funcţei de sex, iar femeile vor plăti la fel de mult ca şi bărbaţii, chiar dacă produc mai puţine accidente. Vi se pare corect?

UE a decis: femeile vor plăti mai scump asigurările auto UE a decis: femeile vor plăti mai scump asigurările auto

Faptul că femeile produc mai puţine accidente decât bărbaţii a fost demonstrat de numeroase studii, prin urmare femeile plăteau până acum cu până la 45% mai puţin asigurările auto. Se pare că acest lucru este considerat de Uniunea Europeană o "discriminare", aşa încât femeile nu vor mai beneficia de acest drept.

Ne pare rău că trebuie să vă aducem la cunoştinţă acest fapt chiar acum, în luna femeilor, dar nu noi suntem misoginii, ci membrii Curţii de Justiţie Europene, care vor interzice companiilor de asigurări auto să mai aplice diferenţierea în funcţie de sex începând din 21 decembrie 2012. Deci reprezentantele sexului frumos şi mai atent la volan mai au aproape doi ani în care vor plăti mai puţin ca bărbaţii asigurările auto.

Nu e vorba doar de asigurări auto, principiul urmând a fi aplicat şi pentru asigurările de sănătate, de viaţă sau de pensie. Iar, dacă aveţi intenţia să ne blamaţi pe noi, bărbaţii, pentru această idee, trebuie să ştiţi că una dintre cele mai înfocate susţinătoare a acestei propuneri este chiar vice-preşedinta Comisiei Europene, Viviane Redding, o cunoscută combatantă pentru drepturile egale ale femeilor şi bărbaţilor în Uniunea Europeană.

VI SE PARE CORECTĂ DECIZIA UE PRIVIND ASIGURĂRILE AUTO PENTRU FEMEI?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.