Un Audi modificat de Delphi s-a condus singur pe un drum de 5.400 km. VIDEO

Am spus-o şi o s-o mai spunem: în viitorul apropiat vom putea cumpăra maşini care se conduc singure la fel cum cumpărăm astăzi un pachet de zahăr. Iar călătoria celor de la Delphi ne demonstrează că tehnologia destinată automobilelor autonome e mai pregătită decât am putea crede.

Un Audi modificat de Delphi s-a condus singur pe un drum de 5.400 km. VIDEO Un Audi modificat de Delphi s-a condus singur pe un drum de 5.400 km. VIDEO

Delphi este unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume şi lucrează, printre altele, la tehnologii destinate automobilelor autonome. Ei bine, ca să demonstreze că nu au cheltuit bani degeaba, cei de la Delphi au făcut prima călătorie de pe coasta de Vest până pe coasta de Est a Statelor Unite cu o maşină care se conduce singură. Mai exact, un Audi SQ5 ticsit cu senzori şi tehnologie de ultimă oră.

Potrivit celor de la TechRadar, SUV-ul s-a condus singur în 99% din drumul de 5.400 km, fiind nevoie de intervenţia şoferului doar în „situaţii extreme” - zone în construcţie cu multe restricţii, de exemplu. La sfârşitul celor nouă zile, „Roadrunner” (aşa a fost numit vehiculul) a ajuns la New York nevătămat şi pregătit pentru alte drumuri de acest gen.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.