Un Bugatti Chiron Sport atinge viteza maximă de 420 km/h - VIDEO

Bugatti Chiron Sport este versiunea pregătită pentru circuit a supercarului francez, fiind mai uşoară şi mai agilă în viraje decât versiunea standard a lui Chiron. Din punct de vedere mecanic nu diferă de Chiron, având acelaşi motor W16 de 8,0 litri care devoltă 1.500 CP. Viteza maximă este limitată electronic la 420 km/h. Cel puţin până acum, doar producătorul a verificat această limită.

Un Bugatti Chiron Sport atinge viteza maximă de 420 km/h - VIDEO Un Bugatti Chiron Sport atinge viteza maximă de 420 km/h - VIDEO

Redacţia Top Gear a avut la dispoziţie Bugatti Chiron Sport şi a putut face un test al vitezei maxime pe circuitul de teste al Volkswagen de la Ehra-Lessein. Acest circuit de testare este închis publicului şi dispune de o secţiune în linie dreaptă cu o lungime de 8,7 km, suficientă pentru ca Bugatti Chiron Sport să poată atinge viteza maximă de 420 km/h.

După cum spun cei de la Top Gear, viteza maximă este o figură teoretică, pentru că nimeni în afară de producător nu a atins o astfel de viteză. Din punctul de vedere al recordurilor de viteză, încercarea celor de la Top Gear nu are decât valoare statistică, pentru că Veyron a depăşit viteza de 431 km/h, în timp ce un Koenigsegg Agera RS a reuşit chiar 447 km/h pe un circuit închis din Nevada. Bugatti nu a efectuat încă un test de viteză fără limitare, pentru că nu a găsit încă anvelopele potrivite care să reziste la o asemenea viteză.

Valoarea atinsă de cei de la Top Gear este o idee mai mare decât cea specificată (423 km/h) încă nu este suficientă pentru a bate Veyron şi Agera RS. Aşteptăm răspunsul oficial al celor de la Bugatti, cu un nou record de viteză, odată ce limitarea la 420 km/h va fi ridicată. Până atunci, delectaţi-vă cu imaginile filmate de Top Gear.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.