Un mare producător auto renunţă la dezvoltarea de motoare diesel

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Volvo Cars nu va mai dezvolta noi motoare diesel, deoarece costul reducerii emisiilor de oxid de azot devin prea scump, a declarat miercuri, CEO-ul, Hakan Samuelsson.

„Din perspectiva pe care o avem astăzi, putem spune că nu vom mai dezvolta noi generaţii de motoare diesel”, a declarat Samuelsson, într-un interviu pentru publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Samuelsson a spus că Volvo va continua să dezvolte modelele actuale de motoare diesel introduse în 2013 pentru a respecta standarde de emisii, însă costurile de menţinere a acestora în conformitate cu standardele tot mai ridicate anti-poluare nu vor mai merita investiţia, generaţia actuală având ca termen limită de producţie 2023.

În schimb, Volvo va investi în automobile electrice şi hibride, urmând ca primul său model pur electric să apară în 2019.

„Trebuie să recunoaştem că Tesla a reuşit să ofere o maşină pentru care oamenii se bat. În acest domeniu vrem să ne facem şi noi un loc, construind o maşină atractivă, cu design de înaltă calitate”, a spus Samuelsson.

SURSĂ: Automotive News Europe 

 Comentarii
Inchide