Vânzările second hand salvarea dealerilor

În locul maşinilor noi, dealerii fac acum profit din vânzarea de automobile de ocazie, acestea fiind preferate de tot mai mulţi români care vor însă garanţia de a cumpăra de la o firmă nu de la un particular.

Vânzările second hand salvarea dealerilor Vânzările second hand salvarea dealerilor

Deşi piaţa automobilelor noi se află în picaj direct, se pare că segmentul automobilelor de ocazie este pe punctul de a atinge valorile de top din perioada ante-criză. Astfel în prima jumătate a anului 2008, vânzările dealerilor au crescut cu 20%, iar dacă această tendinţă se menţine este foarte posibil să se atingă nivelul din 2008, an de referinţă pentru segmentul second hand.

Vânzările de maşini second hand, achiziţionate prin intermediul dealerilor, a crescut semnificativ. La baza acestei tendinţe stă faptul că românii îşi bugetează din ce în ce mai puţini bani pentru maşini, dar şi că dealerul asigură garanţia vehiculului achiziţionat", a declarat pentru MEDIAFAX Dragoş Piele, directorul departamentului Vânzări Vehicule de Ocazie din cadrul BDT.

În cadrul grupului mai sus menţionat media de preţ a automobilelor rulate este de 6.000 euro şi în funcţie de automobil se oferă o garanţie cuprinsă între 6 luni şi 3 ani. În plus aceste automobile au şi avantajul devalorizării mai lente, cele noi pierzând în primul an de exploatare între 20% şi 40%. Cumpărătorii de maşini de ocazie pierd astfel mai puţini bani în cazul revânzării.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.