VIDEO - coliziunea cu un TIR este fatală

Germania este ţara cu reţeaua de autostrăzi cea mai evoluată din Europa. Dar şi cea mai aglomerată, mai ales pe timpul verii. Specialiştii de la ADAC au realizat un crash-test interesant, în care a fost implicată şi o maşină de marfă. Rezultatul: DEZASTRU!

Situaţia a fost una destul de comună pe autostrăzile din Germania: impactul dintre o maşină de marfă şi un autoturism din faţa sa, în cazul unui ambuteiaj apărut brusc pe autostradă. Maşina de marfă folosită a fost una de tonaj mediu (de 5,5 tone), iar viteza acesteia, în momentul impactului, a fost de 70 km/h.

Rezultatul poate fi considerat înfiorător: maşina lovită a fost pur şi simplu zdrobită. Mai mult, şi maşina din faţa acesteia a fost afectată foarte mult, aşa încât specialiştii au considerat că este vorba despre un accident cu zero şanse de supravieţuire, atât pentru pasagerii maşinilor mici, cât şi pentru şoferul maşinii de marfă. Inginerii ADAC lasă la latitudinea fiecăruia să îşi închipuie ce s-ar fi întâmplat dacă în locul maşinii de marfă ar fi fost un TIR de mare tonaj...

Scopul acestui crash-test a fost de a trage un semnal de alarmă. Având în vedere că în 2009 circa 58 de oameni au murit în urma unor accidente de acest fel, iar mai mult de 4.000 au fost răniţi mai mult sau mai puţin grav, cei de la ADAC consideră că legislaţia privind echiparea maşinilor de marfă cu sisteme electronice de asistenţă la frânarea de urgenţă trebuie să fie impusă cât mai curând.

Teste ADAC: coliziunea cu o masina de marfa poate fi fatala de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.