VIDEO. Ford a inventat suspensia antigropi

Gropile sunt printre cele mai persistente ”probleme” ale şoselelor ...

VIDEO. Ford a inventat suspensia antigropi VIDEO. Ford a inventat suspensia antigropi

 


Gropile sunt printre cele mai persistente ”probleme” ale şoselelor din România. Autorităţile fac tot ce pot pentru a le acoperi, dar nu ştim cum se face că gropile nu au dispărut din pesiajul autohton, indiferent de cât de multe fonduri s-ar aloca pentru acestă problemă. Cei care sunt afectaţi direct de asta sunt şoferii, care îşi rup maşinile zilnic, şi îşi repara maşinile pe banii lor. O rezolvare a problemei ar putea însă veni de la Ford. Compania americană a pus la punct un sistem care recunoaşte gropile şi reacţionează, protejând maşina de posibile stricăciuni.

Sistemul foloseşte 12 senzori poziţionaţi în partea frontală a maşinii care scanează drumul, iar când apare groapa sistemul adaptează suspensia, astfel încât impactul să nu afecteze maşina. Timpul de reaţie este de 12 milisecunde. Inginerii au pus într-o groapă nişte mingii de ping-pong pentru a demostra eficienţa suspensiei antigropi. Ford Fusion Sport este primul sedan de dimensiuni medii ce oferă această tehnologie. Experimentul poate fi văzut în clipul video de mai jos.

Click aici pentru Galeria Foto


 


 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.