Viitoarea generaţie Mazda MX-5 va fi mult mai uşoară

Pentru Mazda, micuţul roadster este mai mult decât un model din gamă. Putem spune că niponii au reinventat roadsterul zilelor noastre, iar acest lucru îi obligă să păstreze reţeta cât mai pură.

Viitoarea generaţie Mazda MX-5 va fi mult mai uşoară Viitoarea generaţie Mazda MX-5 va fi mult mai uşoară

Nu cred că sunt mulţi care pot acuza MX-5 că ar fi un roadster durduliu. La doar 1.150 kg putem spune că este un model extrem de uşor conform standardelor din ziua de azi. Totuşi cei de la Mazda şi-au propus ca viitorul model să fie mai uşor cu aproximativ 327 kg decât actualul. Ceea ce înseamnă masă de aproximativ 830 kg pentru următoarea generaţie. Dacă informaţiile celor de la InsideLine sunt corecte, viitorul model va fi mai uşor decât prima generaţie MX-5 care avea o masă de 980 kg. Acesta este scopul celor de la Mazda, totuşi inginerii spun că o valoare mai aproape de adevăr pentru masa versiunii finale ar fi de 990 kg. Viitorul model va fi totuşi ceva mai compact decât actualul.

Pentru a obţine acest rezultat şasiul viitorului model va fi construit din oţeluri înalt aliate care au o masă redusă dar oferă o rezistenţă sporită. De asemenea se va opta petru propulsoare de cilindree redusă, în calcul este un propulsor supraalimentat de 1.4 litri cu distribuţie variabilă şi injecţie directă, agregat ce face parte din familia SkyActive. De asemenea pentru obţinerea unei mase reduse se va opta pentru o echipare minimalistă. Se pare că în lupta cu kilogramele s-a ales renunţarea la torpedou, tot ce înseamnă informaţie scrisă pe hârtie va fi transferată pe un stick USB. Una dintre marile provocări ale noului model este reprezentată de obţinerea unui grad adecvat de protecţie în cazul unui impact lateral. MX-5 va fi unul dintre primele modele care utilizează un sistem pirotehnic la nivelul capotei pentru a spori nivelul protecţiei oferite pietonilor în cazul unui accident.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.