Viitorii clienţi BMW vor beneficia de reclame în maşină. VIDEO

BMW Group a dezvoltat proiectul "Virtual marketplace of the future" care va oferi reclame în maşină, similar cu ce se întâmplă în momentul de faţă pe telefoanele mobile şi tablete.

Pentru că omul modern îşi petrece din ce în ce mai mult timp la volan, fie în drumul său cotidian spre locul de muncă sau în plecările în vacanţă, era normal ca reclamele care îl inundă în celelalte medii să ajungă şi în habitaclul maşinii personale.

După maşina care face drifturi singură şi farurile cu laser de pe modelul i8, BMW Group a dezvoltat un program care adaptează reclamele şi informaţiile despre serviciile disponibile în funcţie de ruta aleasă de şofer, în parteneriat cu producătorul de software SAP.

Deşi BMW oferă deja un serviciu similar prin platforma ConnectedDrive, noutatea vine din faptul că reclamele şi ofertele vor fi filtrate în funcţie de relevanţă dar şi de nevoile şi preferinţele şoferului, evitându-se astfel suprasaturarea acestuia cu informaţie redundantă.

"În viziunea noastră de piaţă virtuală a viitorului, automobilul va putea oferi clienţilor conţinut adaptiv relevant bazat pe preferinţele acestora şi pe ruta aleasă", a declarat Dr. Jorg Preißlinger, Project Manager BMW Group Research and Technology.

BMW a testat sistemul pe un prototip Seria 7, care permite şoferului să aleagă filtre personalizate în funcţie de preferinţe şi nevoi personale. De exemplu, când autovehiculul se apropie de destinaţie, sistemul solicită informaţii în timp real despre locaţia parcărilor, locuri disponibile şi tarife, prin platforma dezvoltată de SAP, acestea urmând a fi afişate şoferului.

BMW nu exclude posibilitatea ca în viitor sistemul să ofere informaţii despre promoţii în benzinării sau în magazine aflate pe ruta selectată din sistemul de navigaţie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.