Volkswagen acuză Mercedes că a copiat pe faţă un model

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Nici nu au trecut două luni de când un oficial BMW a criticat Mercedes-Bens pentru noul pick-up X-Class, că acum cei de la Volkswagen au şi ei ceva de spus despre camioneta de lux. Criticile însă nu sunt atât de dure. Într-un articol publicat de Motor1.com Paul Pottinger, un oficial de la VW Australia, responsabil de departamedul de comunicare, a subliniat că a ajuns la concluzia că „este foarte dificil să maschezi un Nissan Navara”.

Pottinger a precizat că designul lui X-Class nu este singura problemă pe care Mercedes o are, deoarece crede că o preocupare mai mare este reprezentată de faima camionetelor Navara, de faptul că provine de la un brand prea mainstream. 

„Dacă aş fi cumpărător, s-ar putea să fiu surprins [de calitate]. Atunci când un proprietar al Mercedes-Benz deschide uşa şi vede balamalele Nissan, e posibil să aibă o problemă”.

X-Class nu va fi construit de o fabrică Mercedes. Producţia va avea loc la fabrica Nissan din Barcelona, ​​unde vor fi fabricate maşini pentru pieţele din Europa, Australia şi Africa de Sud. În plus, X-Class va fi asamblat de Renault la fabrica din Cordoba, Argentina începând producţia acestui model din 2019 pentru regiunea latino-americană.

Dacă vă întrebaţi cât de mult costă, X-Class va intra la vânzare în această lună în Germania, preţul pornind de la 37.294 de euro (inclusiv TVA), în timp ce în Marea Britanie va porni de la 27.310 de lire sterline (plus TVA).

La mijlocul anului 2018, un model X350d mai puternic va fi adăugat gamei. Tot de anul viitor modelul va fi disponibil, în standard, şi cu tracţiune integrală, transmisie automată cu şapte trepte şi un V6 turbodiesel care dezvoltă 258 cai putere (190 kilowaţi) şi un cuplu de 550 Newton-metri.

O variantă AMG nu a fost exclusă în totalitate, dar şansele de a se întâmpla asta în viitorul apropiat sunt destul de mici.Comentarii
Inchide