Volkswagen up! va primi un motor TDI de 0,8 litri

Gama de motorizări disponibilă pentru supermini-ul Volkswagen up! va creşte, din 2013, de la un propulsor la două propulsoare. Pe lângă motorul pe benzină de 1,0 litri disponibil în prezent, Volkswagen va oferi un diesel de 0,8 litri.

Volkswagen up! va primi un motor TDI de 0,8 litri Volkswagen up! va primi un motor TDI de 0,8 litri

Volkswagen up! va avea, din 2013, un nou motor disponibil pe lista de opţiuni. Pe lângă propulsorul cu trei cilindri pe benzină şi o capacitate de 1,0 litri din prezent, Volkswagen va oferi un diesel TDI cu doar doi cilindri şi o capacitate de 0,8 litri.

Dar nu este vorba despre orice diesel, ci despre o adaptare a celui montat pe conceptul XL1, care produce 48 de cai-putere şi care, ajutat de un set de baterii şi un motor electric de 27 de cai-putere, scoate un consum de combustibil de doar 1 l/100 km.

Deşi şansele ca modelul up! să primească un sistem de propulsie hibridă şi să ajungă la consumul impresionant de 1 l/100 km sunt destul de mici, ne putem aştepta, totuşi, ca supermini-ul cu motor TDI de 0,8 litri să consume mai puţin de 4 l/100 km.

Dacă nu vi se pare un consum suficient de mic, Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare al Volkswagen, a declarat la Salonul Auto Sao Paulo că prototipul XL1 va intra în producţia de serie anul viitor, ceea ce înseamnă că oricine îşi va putea cumpăra o maşină care consumă doar un litru de motorină la 100 de kilometri.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.