Volkswagen va construi în serie conceptul Beetle Dune. Şi toate relele din lume vor dispărea

După 15 ani în care ne-au dus cu zăhărelul, nemţii de la Volkswagen spun (nu foarte răspicat) că vor construi o variantă de serie a conceptului Beetle Dune prezentat anul trecut la Detroit.

Volkswagen va construi în serie conceptul Beetle Dune. Şi toate relele din lume vor dispărea Volkswagen va construi în serie conceptul Beetle Dune. Şi toate relele din lume vor dispărea

Mai ţii minte conceptul Volkswagen Beetle Dune? Nu cel din 2000, ci varianta din 2014. Ei bine, după 15 ani în care s-au lăudat cât de fain ar fi un Beetle pregătit (cel puţin vizual) pentru dunele de nisip, nemţii au anunţat că vor construi o variantă de serie a prototipului galben ca o floricică.

Şi o să citez din comunicatul oficial care include această informaţie: „Dune va ajunge în showroomuri la începutul lui 2016”. Atât.

Nu ştim detalii concrete despre sistemul de tracţiune sau despre motorizări, însă sunt destul de sigur că nu ar trebui să ne aşteptăm la miracole. Până la urmă, conceptul din 2014 avea un propulsor de 2,0 litri, o cutie automată DSG şi tracţiune faţă. Deci nu era chiar devoratorul de dune la care eu personal visez.

În realitate, dacă aruncăm o privire rapidă în gama celor de la Volkswagen, putem vedea că există deja versiuni pseudocrossover pentru mai multe modele, începând de la Cross Up! şi terminând cu Cross Touran (generaţia precedentă). Aşa că nu ar trebui să fie o surpriză dacă nemţii vor alege numele de Cross Beetle pentru maşinuţa lor cu plastice negre în jurul roţilor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.