Volkswagen va oferi kituri de conversie electrică pentru Beetle şi Bulli

Volkswagen, în parteneriat cu eClassics, o firmă care efectuează conversii de maşini clasice, va oferi kituri de conversie electrică pentru posesorii de VW Beetle. Componentele esenţiale, cum sunt bateriile şi motoarele electrice, sunt furnizate de VW, fiind împrumutate de la modelul electric e-Up!.

Volkswagen va oferi kituri de conversie electrică pentru Beetle şi Bulli Volkswagen va oferi kituri de conversie electrică pentru Beetle şi Bulli

Operaţiunea de conversie la sistemul de propulsie electric va fi efectuată în atelierele eClassics, folosind componentele furnizate de Volkswagen. Compania a prezentat la Salonul auto de la Frankfurt o versiunea a lui e-Beetle, care pare gata de a intra în producţie.

„Beetle electric combină şarmul maşlinii noastre clasice cu mobilitatea viitorului. Sub capotă vor fi componente electrice inovatoare ale Volkswagen Group Components, lucrăm cu ei pentru a electrifica modelele istorice importante în ceea ce noi considerăm a fi un proces emoţional” - anunţă Thomas Schmall, membru în consiliul de conducere al Volkswagen Group Components, într-un comunicat de presă.

Motorul electric montat pe e-Beetle dezavoltă 60 kW sau 82 CP. Autonomia este de circa 200 km, iar viteza maximă atinsă este de 150 km/h. Nu este un aspect foarte important, dar dacă sunteţi curioşi, e-Beetle poate accelera de la 0 la 80 km/h în 8 secunde.

Bateriile sunt anmplasate în podea, fiind formate din 14 modeule, fiecare cu o capacitate de 2,6 kWh, pentru un total de 36,8 kWh. O încărcare de o oră la o staţie rapidă în curent continuu îi asigură o autonomie de 150 km. 

Performanţele superioare ale sistemului electric de propuslie şi greutatea mai mare impun ranforsarea trenului de rulare şi a frânelor.

„Lucrăm deja împreună pentru a pregăti platforma lui Bulli. Un e-Porsche 356 ar putea fi de asemenea de interes pentru viitor”, a mai spus Schmall, dezvăluind planurile de viitor ale companiei. Producătorul german are în vedere să folosească şi platforma electrică modulară MEB pentru proiectele viitoare de conversie, ceea ce ar oferi avantaje în privinţa performanţelor şi autonomiei.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.