Volvo V70 şi XC70 chemate în service

Ieri v-am anunţat că Volvo cheamă 65.000 de exemplare pentru verificări. Astăzi reprezentanţii mărcii suedeze au confirmat că în România 43 de unităţi vor fi examinate.

Volvo V70 şi XC70 chemate în service Volvo V70 şi XC70 chemate în service
Importatorul Volvo în România recheamă în service 43 de automobile XC70, pentru remedierea unor eventuale probleme la sistemul de airbag, măsura preventivă făcând parte dintr-un program amplu  de rechemări la nivel mondial.

"S-a identificat o posibilă problemă, la modelele XC70 şi V70, în declanşarea airbag-urilor cortină (montate în partea de sus, pe părţile laterale ale automobilului - n.r.) cauzată de o problemă de soft. Practic, în caz de impact, o întârziere a unităţii de comandă ar putea cauza o întârziere a deschiderii airbag-urilor cortină. Această rechemare este o metodă preventivă prin care fiecărei maşini i se face un upgrade gratuit de soft", au declarat,agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii EIT-Forum Auto în România.

Volvo a chemat în service 65.000 de modele V70 şi XC70 pentru o posibilă defecţiune la airbagurile laterale. Modelele vizate au fost comercialzate începând cu luna septembrie 2007 până în prezent, indiferent de continentul unde au fost livrate. Deşi Volvo spune că totul e o chestiune de milisecunde, din motive de siguranţă constructorul suedez de automobile a preferat să deruleze o amplă campanie pentru a preîntâmpina posibilele cazuri grave.

Această acţiune nu este singulară, în luna februarie a acestui an, EIT-Forum Auto a mai rechemat în service 30 de automobile S40 şi V50 produse în perioada 2004-2006 şi vândute în România, ca parte a unui program care a inclus peste 80.000 de maşini la nivel mondial, din cauza apariţiei unor puncte de coroziune la dispozitivul de acţionare a pompei de benzină


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.