Volvo vrea să ajute la curăţarea mai rapidă a drumurilor pe timpul iernii

Toată lumea ştie ce se poate întâmpla iarna dacă utilajele de deszăpezire nu ajung la timp în zonele afectate (haos e cuvântul pe care-l căutai). Aşa că Volvo a creat un sistem care îţi poate face viaţa de şofer mult mai dulce în anotimpul rece.

Volvo vrea să ajute la curăţarea mai rapidă a drumurilor pe timpul iernii Volvo vrea să ajute la curăţarea mai rapidă a drumurilor pe timpul iernii

Suedezii de la Volvo au creat un sistem de comunicare între maşini care ar trebui să ajute la deszăpezirea mai rapidă a drumurilor pe timp de iarnă, dar şi la creşterea siguranţei rutiere.

Mai exact, atunci când o maşină trece printr-o zonă în care există gheaţă sau zăpadă pe drum, sistemul transmite automat către maşinile din apropiere informaţia că drumul urmează să devină alunecos. Mai mult, această informaţie ajunge şi la administratorii de drum, care pot să trimită un utilaj la locul respectiv pentru a curăţa şoseaua.

Maşina care detectează drumul alunecos trimite această informaţie (prin cloud) către maşinile din apropiere şi către administratorul drumului

Cooperative ITS (Intelligent Transport System), căci aşa se numeşte, se află deja în teste, iar 50 de maşini participă în acest moment la proiectul-pilot. Mai mult, au fost implicate şi administraţia transporturilor din Suedia şi administraţia drumurilor publice din Norvegia, aşa că rezultatele ar trebui să fie interesante.

„Avem 50 de maşini de test pe şosele, iar în iarna viitoare flota va creşte considerabil”, a spus Erik Israelsson, liderul proiectului Cooperative ITS. „Scopul nostru e să transformăm această tehnologie în realitate pentru clienţii noştri în câţiva ani”, a adăugat el.

Crezi că o astfel de tehnologie ar fi binevenită în România?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.