Armata columbiană interesată de tancul românesc „Bizonul”!

Autor: Dan Vache 01 iun. 2012 Știri auto
Armata columbiană interesată de tancul românesc „Bizonul”!

O delegaţie din partea Ministerului Apărării din Columbia se află în România pentru discuţii privind încheierea unui contract ce presupune achiziţionarea de tehnică militară, în valoare de peste un miliard de dolari. Printre produsele din portofoliul companiei româneşti, columbienii şi-au arătat interesul şi pentru tancul TR85M1, poreclit „Bizonul” care se fabrică la Uzina Mecanică Bucureşti.

Indicat’ivul „TR” vine de la „tanc românesc”, în timp ce „85M1” sugerează că e vorba de un model „modernizat” al mai vechiului model românesc „TR 85” (care, la rândul său, se bazează pe foarte vechiul T 55 sovietic – cifrele „55” vin de la anul fabricaţiei: 1955).

Motorul TR 85M1 este inspirat după un model german mai vechi, cu opt cilindri, de 860 CP (spre comparaţie, ultimul model de tanc german, Leopard, are un motor de 1500 CP). „Bizonul” atinge o viteză maximă de 60 km/h, pe şosea.

Văzut din faţă, singurul semn vizibil al modernităţii „Bizonului” îl reprezintă brâul de oţel care se întinde în semicerc, în jurul turelei. Blindajul suplimentar asigură părţii frontale a turelei o duritate echivalentă unei plăci de oţel de peste 30 de centimetri grosime. Din acest punct de vedere, raportat la cele mai moderne tancuri occidentale – care posedă un blindaj frontal echivalent ca duritate unei plăci de oţel de circa 80 de centimetri -, tancul românesc este catalogat drept un tanc „mediu”.

CITEŞTE MAI MULTE PE WWW.GANDUL.INFO!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide