Au fost doar 8 produse în istorie. Cea mai importantă e a unui miliardar român

Autor: Alexandru Banu 28 iun. 2017 Știri auto

Cadillac Series 90 V16 din 1939,  Ţiriac Collection, este câştigător al Concursului de Eleganţă de la Sinaia, ediţia 2017, care s-a desfăşurat la Castelul Peleş. Maşina a câştigat titlul “Best of Show”, titlul la categoria “Antebelice Sedan” şi premiul pentru cea mai bună restaurare la categoria “Vehicul Istoric Antebelic”.

 

 

Maşina a fost restaurată în atelierul Ţiriac Collection, în 18 luni. Aceasta are caroseria numărul 1 dintre cele două unităţi produse în anul 1939. Caroseria poartă semnătura Fleetwood. În plus, maşina este dotată cu un radio “Motorola” original.  Cadillac Series 90 a fost produs în doar 8 exemplare.

 

GALERIE FOTO CADILLAC 

 

Modelul Cadillac V16 este recunoscut astăzi ca fiind unul dintre cele mai bune automobile din epoca antebelică.  „The Classic Car Club of America” evaluează toate modelele V16  la categoria „CCCA Full Classics”, un rating rezervat numai celor mai bune automobile din perioada 1925-1948.

 

Concursul de Eleganţă de la Sinaia este cel mai importat eveniment dedicat maşinilor de epocă din România şi se află deja la cea de-a VII-a ediţie. În competiţie au fost înscrise 32 de automobile din 4 ţări, la 6 categorii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide